Μπισκότα με Μάτσα

Η Υγιεινή και Γευστική Επιλογή

Ανακαλύψτε την τέλεια ισορροπία γεύσης και θρεπτικών συστατικών με τα μπισκότα Matcha Ninja! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του matcha με την ευκολία της προετοιμασίας, προσφέροντας ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό που θα αγαπήσετε. Ετοιμάστε αυτά τα μπισκότα και απολαύστε ένα απολαυστικό και θρεπτικό σνακ!

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι πολλαπλών χρήσεων
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο (προαιρετικό, για πρόσθετη γεύση)
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας (για πιο πλούσια γεύση)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικό, για επιπλέον άρωμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσαγιού Matcha Ninja

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Ξηρών Υλικών
    Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κάρδαμο (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.

  2. Ανακάτεμα Υγρών Υλικών
    Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη με το ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου (αν χρησιμοποιείτε) και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

  3. Προσθήκη Matcha
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη σκόνη Matcha Ninja με 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Ενσωματώστε την πάστα στα υγρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.

  4. Συνδυασμός Υλικών
    Σιγά-σιγά προσθέστε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αλευριού-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.

  5. Δημιουργία Μπισκότων
    Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή σέσουλα, σχηματίστε μικρές μπάλες ζύμης και τοποθετήστε τις σε δύο ταψιά καλυμμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας τουλάχιστον 5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Βάλτε τα ταψιά στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά για να σφίξει η ζύμη.

  6. Ψήσιμο
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (350°F). Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν στις άκρες και να πάρουν ένα ελαφρώς καφετί χρώμα από κάτω. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 10 λεπτά πάνω στη λαδόκολλα και, στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Αποθήκευση και Απόλαυση:

Τα μπισκότα με Matcha Ninja μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες. Είναι ιδανικά για απολαυστικά διαλείμματα όλη την ημέρα ή ως γλυκιά προσθήκη στις καθημερινές σας στιγμές. Ετοιμάστε τα εύκολα και γρήγορα και απολαύστε την υπέροχη γεύση του matcha σε κάθε μπουκιά.

Ενδώστε στην απόλαυση και τα οφέλη του matcha με αυτή την εξαιρετική συνταγή μπισκότων. Ανακαλύψτε τη γεύση του Matcha Ninja και δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή σήμερα!

Επιστροφή στο ιστολόγιο