Mochi Matcha

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνια γλυκό ρυζάλευρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη matcha
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Άμυλο καλαμποκιού (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση:


  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 135°C. Λαδώστε ένα τετράγωνο γυάλινο ταψί.


  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το ρύζι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη τσάι matcha


  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το νερό, το γάλα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.


  4. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί, καλύψτε το σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 60 έως 80 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.


  5. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, αφήστε το να κρυώσει, και στη συνέχεια καλύψτε ξανά με αλουμινόχαρτο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα.


  6. Γυρίστε τα mochies σε μια επιφάνεια κοπής και κόψτε το σε μικρούς κύβους με ένα κοφτερό μαχαίρι. Πασπαλίστε με άμυλο καλαμποκιού.

 

Αυτά τα matcha motchies έχουν μία διακριτική πικράδα από το matcha, υπέροχη μαστιχωτή υφή και μια ελαφριά γλύκα που σε κερδίζει από την πρώτη μπουκιά. Σερβίρεται τέλεια ως απογευματινό γλυκό ή ένα ιδιαίτερο κέρασμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Επιστροφή στο ιστολόγιο