Matcha Chia Pudding

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 400ml φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, καρύδας, βρώμης ή σόγιας)
  • 4 κ.σ. σπόροι chia
  • 2 κ.γ. matcha σε σκόνη 
  • 2-3 κ.γ. σιρόπι αγαύης ή μέλι (προσαρμόζεις γλυκύτητα)
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες, μύρτιλα, φέτες μπανάνας) ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:



  1. Ανακάτεψε το matcha με 2-3 κ.σ. από το φυτικό γάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά και να μην υπάρχουν σβόλοι.



  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε το υπόλοιπο γάλα, τους σπόρους chia, το σιρόπι αγαύης και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξε μέσα το διαλυμένο matcha και ανακάτεψε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.



  3. Άφησε το μείγμα να «σταθεί» για 5 λεπτά και ξαναανακάτεψε, ώστε να μην κολλήσουν οι σπόροι chia στον πάτο.



  4. Κάλυψε το μπολ και βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Οι σπόροι chia θα φουσκώσουν και το μείγμα θα αποκτήσει κρεμώδη υφή.



  5. Πριν το σερβίρεις ανακάτεψε ελαφρά και πρόσθεσε τα φρέσκα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς για έξτρα γεύση, υφή και θρεπτική αξία.

 

Αυτό το matcha chia pudding είναι ο τέλειος συνδυασμός ευεξίας και απόλαυσης – δροσιστικό, θρεπτικό και πανεύκολο στην προετοιμασία. Είτε το απολαύσεις για πρωινό, είτε ως ένα υγιεινό επιδόρπιο, σου χαρίζει ενέργεια και μια απαλή γεύση matcha που ξεχωρίζει!

Επιστροφή στο ιστολόγιο