Υλικά (για 2 μερίδες):
- 400ml φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, καρύδας, βρώμης ή σόγιας)
- 4 κ.σ. σπόροι chia
- 2 κ.γ. matcha σε σκόνη
- 2-3 κ.γ. σιρόπι αγαύης ή μέλι (προσαρμόζεις γλυκύτητα)
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
-
Φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες, μύρτιλα, φέτες μπανάνας) ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
-
Ανακάτεψε το matcha με 2-3 κ.σ. από το φυτικό γάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά και να μην υπάρχουν σβόλοι.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε το υπόλοιπο γάλα, τους σπόρους chia, το σιρόπι αγαύης και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξε μέσα το διαλυμένο matcha και ανακάτεψε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Άφησε το μείγμα να «σταθεί» για 5 λεπτά και ξαναανακάτεψε, ώστε να μην κολλήσουν οι σπόροι chia στον πάτο.
-
Κάλυψε το μπολ και βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Οι σπόροι chia θα φουσκώσουν και το μείγμα θα αποκτήσει κρεμώδη υφή.
-
Πριν το σερβίρεις ανακάτεψε ελαφρά και πρόσθεσε τα φρέσκα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς για έξτρα γεύση, υφή και θρεπτική αξία.
Αυτό το matcha chia pudding είναι ο τέλειος συνδυασμός ευεξίας και απόλαυσης – δροσιστικό, θρεπτικό και πανεύκολο στην προετοιμασία. Είτε το απολαύσεις για πρωινό, είτε ως ένα υγιεινό επιδόρπιο, σου χαρίζει ενέργεια και μια απαλή γεύση matcha που ξεχωρίζει!