Τι είναι το τσάι Pu'erh;

Το Pu'erh τσάι, γνωστό και ως "μαύρο τσάι" στην ανατολική Ασία, προέρχεται από την επαρχία Γιουνάν της Κίνας και πήρε το όνομά του από την αγορά όπου αναπτύχθηκε για πρώτη φορά. Το Pu-erh τσάι υπόκειται σε μεταξύ των φύλλων ζύμωση, δηλαδή, τα φύλλα τσαγιού υποστέλλονται σε μια μικροβιακή διαδικασία ζύμωσης μετά το στέγνωμα και την κύλισή τους, με αποτέλεσμα τα φύλλα να σκουραίνουν και να αλλάζουν στον γευστικό τους χαρακτήρα. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στα τσάι να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου, όπως ένα καλό κρασί, ενώ πολλά Pu-erh τσάι μπορούν να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους για έως πενήντα χρόνια! Το Pu'erh τσάι μπορεί να βρεθεί σε συμπιεσμένη μορφή ή σε χαλαρή μορφή και μπορεί να παρασκευαστεί από τόσο πράσινα όσο και μαύρα φύλλα τσαγιού.

Το τσάι Puerh παράγεται από μια μεγαλύτερη ποικιλία φυτού τσαγιού, το camellia sinensis, το οποίο αναπτύσσεται στις περιοχές του Νοτιοδυτικού τμήματος της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το Pu'erh τσάι έχει μακρά ιστορία στην Κίνα και έχει παρασκευαστεί για πάνω από 1700 χρόνια. Αρχικά, το τσάι Pu'erh χρησιμοποιούνταν ως δώρο για τη βασιλική οικογένεια και την αριστοκρατία, καθώς θεωρείτο ένα πολύτιμο και πολυτελές προϊόν.

Σήμερα, το Pu'erh τσάι είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο και απολαμβάνει αυξανόμενη δημοτικότητα, κυρίως λόγω των πολλαπλών οφελών του για την υγεία. Πιστεύεται ότι το Pu'erh τσάι μπορεί να βελτιώσει την πέψη, να μειώσει τη χοληστερόλη, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, οι φανατικοί του Pu'erh το χαρακτηρίζουν ως ένα απολαυστικό και πλούσιο σε γεύση τσάι, με έντονες νότες ξύλου και γης.

puerh tsai

Αγόρασε Pu'erh Ninja

Επιστροφή στο ιστολόγιο